BSAE Academy

BSAE Academy biedt opleidingen voor de verenigingsdirecteurs én hun medewerkers (aan voordelige prijs). Ook niet-leden kunnen inschrijven voor de masterclasses of workshops. Topics zoals governance, strategie, kennismanagement, ledenbinding, financials, communicatie, lobby & PA ... komen aan bod. Tijdens de masterclasses wordt dieper ingegaan op high-level topics, tijdens de workshops wordt praktisch aan de slag gegaan rond het betreffende topic. De Proud to be Pro-opleidingen bieden een zicht op wat een ledenvereniging bijzonder maakt en zorgt ervoor dat je je nog meer verbonden voelt met je organisatie (junior en senior sessies, afhankelijk van aantal jaren ervaring).

Heb je zelf suggesties om een masterclass of workshop rond een bepaald topic te organiseren? Laat het ons weten via josefien@bsae.be.

 

Opleidingen voor alle verenigingsprofessionals

 • BSAE Jaarcongres 2019: Spectrum (21 november 2019, Gentbrugge)

  In 2019 vindt het jaarcongres van BSAE plaats op donderdag 21 november. Dit BSAE-congres biedt je als verenigingsprofessional een breed spectrum aan cases en goede praktijken. We reiken je een andere bril om te ontdekken wie je leden echt zijn. Baanbrekende lobby, kennisplatformen, communicatie, strategie, opleidingen... maken dat je in de toekomst met impact blijft verenigen.

 • Workshop Visueel communiceren voor verenigingsprofessionals (Gentbrugge)

  Tijdens deze workshop leer je communiceren en werken met meer impact dankzij visualisatie.Werkgroepen, taskforces, lerende netwerken, ... oplossingsgericht, leuk en gefocust houden? Daar kan visualisatie bij helpen. Karl Mortier wijdt je als Visual Problemsolver in in de wereld van visualisatie, of hoe inhoud uit te beelden.

 • Proud to be Pro! | Ik, verenigingsprofessional? (Gentbrugge)

  De BSAE Proud to be Pro-sessie biedt je een helikopterview op wat werken voor een ledenvereniging of sectororganisatie nu zo bijzonder maakt. Los van wat je functie, kennis en ervaring op vandaag is, zorgt deze korte maar intensieve sessie ervoor dat je je nog meer verbonden voelt met de ambities van jouw organisatie. Je krijgt inzicht in de bijzondere dynamiek van ledenverenigingen, de specifieke processen en vooral hoe jij zelf verder kan groeien als verenigingsprofessional. Bovendien leer je verenigingsprofessionals van andere organisaties kennen.

 • Workshop Projectnota’s schrijven (Leuven)

  Moet je regelmatig projectnota’s schrijven voor je bestuur, voor een werkgroep of misschien wel voor een externe financierder of voor een subsidieoproep? Is het altijd een hele klus voor je om iets op papier te krijgen? Wil je meer impact genereren met je nota’s? Wil je ze met meer betrokkenheid van anderen, bestuurders, werkgroepleden … opstellen?

 • Workshop Projectnota’s schrijven (Gentbrugge)

  Moet je regelmatig projectnota’s schrijven voor je bestuur, voor een werkgroep of misschien wel voor een externe financierder of voor een subsidieoproep? Is het altijd een hele klus voor je om iets op papier te krijgen? Wil je meer impact genereren met je nota’s? Wil je ze met meer betrokkenheid van anderen, bestuurders, werkgroepleden … opstellen?

 • Masterclass 'Governance' (Brussel)

  Het is tijdens deze masterclass niet zozeer de bedoeling om de pijnpunten op te lijsten in de relatie tussen bestuurders en de directeur en andere verenigingsprofessionals, maar eerder om de uitdagingen in kaart te brengen en vooral om opportuniteiten te verkennen die zowel de professionals in de vereniging als de bestuurders én de volledige organisatie ten goede komen.

 • Inspiratiesessie 'Communitybuilding' (Gentbrugge) - 16 januari 2020

  Hoe verzoenen we de ‘What’s in it for me?’-vraag van het lid met het collectieve belang dat de organisatie nastreeft? Het antwoord zit hem in de manier waarop we de leden binden en verbinden, niet enkel aan de organisatie, maar ook aan mekaar en aan de buitenwereld. Hoe we dat doen is de kern van deze inspiratiesessie!