Expeditie Kennismanagement - Startdag

Dinsdag 22 oktober 2019

Het managen, vatten en delen van kennis voor en van de leden is een van de grootste opdrachten en uitdagingen voor de professionals in vele ledenverenigingen en sectororganisaties. BSAE organiseerde de voorbije periode 2 Masterclasses rond kennismanagement. De deelnemers aan deze opleiding en diverse leden gaven ons een signaal dat ze hier verder mee aan de slag willen. Daarom starten we met BSAE een Expeditie Kennismanagement.

Wat mag je verwachten?

We gaan met 8 à 10 verenigingsprofessionals bezig met kennismanagement op ‘expeditie’ tussen eind oktober 2019 en juni 2020. We komen in deze periode een 5-tal dagen samen om te leren, co-creëren en te werken aan ons eigen project. BSAE faciliteert dit traject; en inspireert en geeft richting om kennismanagement in je organisatie en jouw rol daarbij te versterken. Ook tussen de bijeenkomsten. We nodigen tijdens de sessies minstens 2 keer een externe expert uit en zorgen voor minstens 2 inspirerende praktijken. Deze expeditie geeft je tijd om met ‘peers’ aan je eigen project te werken; én je werkt mee aan kennisontwikkeling voor verenigingsmanagement in Vlaanderen en Brussel.

Wat verwachten we van jou als deelnemer?

Je bent actief bezig met kennismanagement en hebt er in je organisatie reeds een basisbeleid rond. Een aantal acties lopen al best vlot bij jullie. Maar voor de periode oktober 2019 – juni 2020 wil je een of meerdere nieuwe initiatieven concretiseren. Wat dat is, is vrij. Het kan gaan over het vatten van goede praktijken of ‘kennis in de hoofden van leden’, het ontwikkelen van een digitaal platform, een kennisbank, opzetten van kennisgroepen, interne kennisprocessen, … Je stapt dus met minstens één (meer mag ook) uitdagend, urgent en concreet project in de expeditie.

Je engageert je en krijgt tijd in je organisatie om aan je project te werken en deel te nemen aan de hele expeditie. (Je project moet zeker nog niet uitgewerkt zijn.) En je staat open om samen met de andere deelnemers de expeditie mee vormen te geven naar aanpak en manier van werken.

Startdag op 22 oktober 2019

Op dinsdag 22 oktober 2019 is er de kick-off voor de expeditie. Van 09u30 tot 16u00 in De Punt, Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge.

Tijdens deze kick-off maken we de wederzijdse verwachtingen helder en we zetten de richting en krijtlijnen van de expeditie samen uit. Je krijgt tijdens deze kick-off al een eerste inspirerende goede praktijk aangereikt. We leggen dan ook de verdere data vast voor de expeditie. 

Kostprijs?

  • Voor leden en collega's van leden: 750€ (excl. btw) 
  • Voor niet-BSAE-leden: 850€ (excl. btw)

Wil je graag meer concrete info over de BSAE Expeditie Kennismanagement? Stuur een mailtje naar david@bsae.be

Inschrijven doe je met een korte motivatie voor je deelname. We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op voor een kort intake-gesprek.

Inschrijven

Toegang

Bedrijvencentrum De Punt, Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge